Stâlpii de fundație bătuți în sol Fortza Solar

Stâlpii de fundație bătuți în sol Fortza Solar

Stâlpii de fundație bătuți în sol Fortza Solar

Alegerea tipului de suport pentru structurile de susținere ale parcurilor fotovoltaice este una dintre cele mai importante decizii, de care depinde, în mare parte, reușita întregului proiect. Studiul geotehnic oferă detalii exacte despre stratificarea solului, propretățile lui fizice și mecanice și poate orienta clientul către tipul de fundație potrivit.  Durabilitatea, rezistența și siguranța panourilor sunt corelate cu stabilitatea pilierilor, de aceea Fortza Solar a optat pentru un sistem folosit în mod curent în această industrie datorită aplicabilității extinse, dar și fiabilității pe care a demonstrat-o în timp.

Din punct de vedere mecanic, stâlpii de fundație bătuți în sol Fortza Solar asigură stabilitatea structurii prin două mecanisme:

  • Susținerea dată de vârful pilonului – forțele transmise în ax coboară pe lungime până la extremitatea inferioară, fiind absorbite de un strat de sol rezistent.
  • Suprafața laterală a pilonului fixează solul prin frecare laterală și permite propagarea forțelor la care este supus, în sens orizontal.

Inserarea stâlpilor de fundație bătuți în sol Fortza Solar

Metoda presupune introducerea stâlpilor metalici ai infrastructurii la o adâncime de 150 cm prin batere pneumatică, fără a fi necesare alte mașini sofisticate. Prin această procedură simplă și rapidă se pot instala până la 250 de stâlpi/zi per mașină, cu un control precis al distanțierii. Se elimină dezavantajele fundației de beton clasice, care presupune utilizarea de materiale suplimentare, excavarea prealabilă a solului, dar și etapa de turnare-uscare ce prelungește timpul manoperei. Se obține o economie de timp și o reducere a costurilor, mai ales în cazul proiectelor de mare dimensiune, unde diferențele devin semnificative. Din punct de vedere tehnic, nu există contraindicații legate de temperatură sau umiditate; pilierii pot fi montați în orice anotimp.

Stâlpii de fundație bătuți în sol Fortza Solar ne oferă și posibilitatea de a compensa deficitul de planeitate al terenului, prin adaptarea adâncimii la care sunt inserați. Tratamentul de galvanizare prin zincare la cald previne coroziunea și asigură o longevitate remarcabilă, previne contaminarea acidă a solului și poluarea apelor subterane, îndeplinind și o serie de deziderate ecologice. În ansamblu, acest tip de structură exercită un impact minim asupra ecosistemelor.

Prezintă un avantaj și mentenanța facilă: orice lucrare de reintervenție se poate rezolva simplu, prin demontarea elementelor modulare. Componentele sunt universale, tehnic accesibile, iar extinderea ulterioară a parcului este simplificată.

Metoda nu este indicată  în cazul solurilor instabile, lipsite de coeziune. În asemenea situații se va privilegia o fundație din beton turnat, conform recomandărilor studiului geotehnic.

 

stâlpi de oțel bătuți

Share:

De interes